jaxon

Alla inlägg den 20 augusti 2012

Av ingrid krabbe - 20 augusti 2012 17:00

Och protestanten det är Jaxon det.

Nu protesterar han mot att vi "snott" ett mål mat för honom.

Det är ju läge att gå ner till 3 mål om dagen och det faller inte gossen i smaken. Livet ÄR ju mat!!!

Och när Jaxon protesterar går han runt här och grymtar som en gris. Låter faktikst lika som de där leksaksgrisarna som alla hundar har. (Jaxon har TRE grisar !!!!!!!!)

 

Detta är nästan det jobbigaste med att ha valp, det är när man ska sno ett mål mat för dem. Han struntar väl fullkomligt i att de återstående målen har blivit större i gengäld.


I dag är han 14 veckor. Jisses så han växer. 16.5 kilor i dag!!!!!!!!!! Kanske aningen för mkt. men han ser bra ut, inte för tjock utan lagom. Men det får inte rusa åsta mer, nu får vi försöka hållaen acceptabel balans.


Dagsfärska bilder dagen till ära:


     


Jobbigt med den rikliga ulliga pälsen i denna värmen. Det var ju utlovat regn i dag men de stänken som kom vid 6 tiden i morse var då inte mkt att hurra för. Vi behöver mer så att vi kan svalka oss samt hitta mer svamp i skogen.


Nåt annat som är rena pesten är visporna. (samlingsnamn på bi och getingar).

En valp vill ju fånga allt som rör sig och varför inte vispor åxå !!! Än har han inte blivit stucken men det är väl en tidsfråga.

Och de är inte bara en risk för Jaxon utan även husse lever farligt med dessa otyg omkring sig. Han har ju blivit allergisk mot dem på gamla dar och svullnar upp direkt om han blir stucken.

Har gjort en "vispfälla" idag och hängt upp för att skydda mina herrar i huset.

Men än har ingen vispa gått i fällan  


Eftersom det är en timme kvar innan Jaxon ska få sin efterlängtade kvällsmat så tar jag honom nu och går ut på en promenix för att förvilla bort den jobbiga väntan.


Tjingeling!!!



Av ingrid krabbe - 20 augusti 2012 01:17

Är nu inne på min andra natt efter det långa sommaruppehållet. Känns helt okey att komma igång igen, men det tar allt ett tag att komma in i nattrutinerna med sova på dagen osv.
Men fy fasiken vad svårt det var att sova idag när vi slog årets värmerekord, 31,3 grader!!!
Kände mig helt off och febrig när jag vaknade men det var nog bara en värmechock. En kall dusch så var jag frisk igen !!!!

Jaxon har inte heller gjort många knop idag. Fy sjutton för å va en Berner valp med den "dun-pälsen" i sån här värme.

I morron har de lovat regn. I alla fall på I phonens väder app. Hoppas det stämmer för det jan bli riktigt skönt med lite svalka.

Herregud va jag gnäller på värmen!!! Hur ska jag klara 9 dagar i Kroatien!!!
Vi reser den 13/9 så det närmar sig med stormsteg. Ska bli riktigt kul.
Jag hoppas för Linda & Lailas skull (våra hundvakter) att vi lyckats få Jaxon att sova hela nätter tills vi reser och de tar över.

Bortsett från detta med att han vill ut på natten så är han riktigt duktig och läraktig. Den ena 25 öringen efter den andra faller på plats. Dum är han inte, mattes gullegris!! Å faktum är att han låter mer som en gris än som en valp. Har aldrig hört en hund ha så många lustiga ljud för sig som han.

Ovido - Quiz & Flashcards